Följ med oss till Yalla Trappan, 6-7 februari!

Är du nyfiken på smarta idéer för integration och företagande? Följ med på vår STUDIERESA till Yalla Trappan i Malmö den 6-7 februari – ett spännande socialt företag som haft en otrolig utveckling sedan starten 2010. Vi kommer också att besöka Macken i Växjö på vägen till Malmö.

Yalla Trappan är ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ som drivs av en ideell förening på Rosengård i Malmö. Idag har företaget över 30 anställda och tar även emot praktikanter för arbetslivsintroduktion i sina tre verksamhetsgrenar: kafé/catering, syateljé samt lokalvård och konferensservice. Målsättningen är att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom att tillvarata den stora kompetens som finns bland medarbetare och praktikanter har de gemensamt skapat en livskraftig och stabil verksamhet präglad av solidaritetstänkande och innovationsrikedom.

Yalla Trappan har nyligen tillsammans med IKEA Malmö tilldelats priset Nyttigaste Affären 2016, som delas ut av Coompanion, HSB och Spoon Agency. På IKEA Malmö kan kunderna vända sig till Syservice, där personal från Yalla Trappan syr upp gardiner och annat på beställning. Relationen har utvecklats stegvis, från att IKEA Malmö 2010 ville ha sjalar till sina uniformer, fram till dagens syateljé.

Under resan kommer vi även att besöka Macken – ett beprövat koncept för arbetsintegrerande socialt företagande. Mackengruppen finns idag på tre orter (vi kommer att besöka dem i Växjö) och de har ett 40-tal anställda totalt. Macken startade ur en frustration över hur mycket fina saker som slängs på våra återvinningscentraler – i ett samhälle med hög arbetslöshet speciellt i vissa grupper. Nu bedriver man flera olika verksamheter som bland andra cykel-, möbel- och textilverkstäder, kafé och en stadsodling. Verkstäderna kallas för språkverkstäder, eftersom de samtidigt är klassrum där man lär ut språk för målgruppen nya svenskar.

 

Boka in studieresan redan nu – begränsat antal platser!

Program för studieresan

Måndag morgon buss från Stockholm mot Växjö där vi träffar Fredrik Bergman som är verksamhetschef på Macken som kommer att berätta om starten av Macken och deras verksamheter. På måndag eftermiddag åker vi vidare till Malmö där vi äter middag och övernattar.

Tisdag förmiddag gör vi studiebesök på Yalla Trappan och äter en god lunch i deras restaurang för att sedan åka tillbaka till Stockholm.

Pris

Priset för studieresan är 4.000 kr exkl moms, vilket är självkostnadspris som inkluderar studiebesök, boende, resa och mat.

Antalet platser är begränsade, endast ett fåtal platser kvar!

Kontakta oss för att anmäla ditt intresse.

Kontaktperson: Bridget Wedberg, 0708 479256

 

Se filmen om Yalla Trappans samarbete med IKEA Malmö

 

Se film om Macken

 

Se SVT’s produktion: Landgång besöker Rosengård, om Yalla Trappan